torsdag den 17. november 2016

Stop Hungersnød Med OsmoseBilledresultat for kartofler

HTX elever fra Vesthimmerlands kommune har opdaget en metode, som muligvis ville være en start til enden på hungersnød!

De unge mennesker på uddannelsen HTX på Erhvervsskolerne Aars i Vesthimmerland har opdaget at ved hjælp af osmose, er der muligvis chance for at man kan sætte en stopper for hungersnød.

Forsøget:

Forsøget går ud på, at man skærer en kartoffel ud i 6 lige store stykker og lader dem lagre i forskellige salt procenter i en uges tid, og det gik hen og gav nogle ret spændende resultater.

Et kartoffelstykke på 3,38 gram – som lå i vand helt uden nogen saltprocent, udvidede sig helt til 4,65 gram. Et andet stykke med en salt procent på 1, gik fra at veje 3,01 gram til at veje 3,54 gram.
(Dette kunne være nyttigt, hvis man ville have mere mad, og samtidig give kartoflen en saltet smag.)

Man skal dog også passe på at saltprocenten ikke bliver for høj, da det kan gå ind og have modsat effekt. Et stykke som lå i saltprocenten ”5” gik fra at veje 2,35 gram til at veje 1,58 gram.

Eleverne ved godt selv at det måske ikke helt er nok til at stoppe hungersnød, men det går frem af med små skridt af gangen.

Til dig der måske har svært ved at forstå det her, har jeg lavet en lille video.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar