Stop Hungersnød Med Osmose

HTX elever
fra Vesthimmerlands kommune har opdaget en metode, som muligvis ville være en
start til enden på hungersnød!
De unge
mennesker på uddannelsen HTX på Erhvervsskolerne Aars i Vesthimmerland har
opdaget at ved hjælp af osmose, er der muligvis chance for at man kan sætte en
stopper for hungersnød.
Forsøget:
Forsøget går
ud på, at man skærer en kartoffel ud i 6 lige store stykker og lader dem lagre
i forskellige salt procenter i en uges tid, og det gik hen og gav nogle ret
spændende resultater.
Et
kartoffelstykke på 3,38 gram – som lå i vand helt uden nogen saltprocent,
udvidede sig helt til 4,65 gram. Et andet stykke med en salt procent på 1, gik
fra at veje 3,01 gram til at veje 3,54 gram.
(Dette kunne være nyttigt, hvis man ville have mere mad, og samtidig give kartoflen en saltet smag.)
(Dette kunne være nyttigt, hvis man ville have mere mad, og samtidig give kartoflen en saltet smag.)
Man skal dog
også passe på at saltprocenten ikke bliver for høj, da det kan gå ind og have
modsat effekt. Et stykke som lå i saltprocenten ”5” gik fra at veje 2,35 gram
til at veje 1,58 gram.
Eleverne ved
godt selv at det måske ikke helt er nok til at stoppe hungersnød, men det går
frem af med små skridt af gangen.
Til dig der
måske har svært ved at forstå det her, har jeg lavet en lille video.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar